Miljoenen artikelen
Klik Hier voor een vergelijking van de 3 Beste Neusdouches.

Manduka Prolite Yoga Mat Review

Manduka PRO-LiteDe Manduk Prolite is wat betreft kwaliteit en comfort vergelijkbaar met zijn grote broer de Manduka Mat Pro, alleen is deze mat iets kleiner en ook beduidend lichter.

Deze mat is een prima alternatief voor yogi’s die de Manduka Pro toch te zwaar vinden. Laten we de Manduka Prolite wat nader bekijken.

Verschillen Manduka Prolite en Manduka Black Mat Pro

Iets kleiner en lichter, maar wat zijn nu precies de verschillen. Onderstaande tabel geeft je meer info om beide matten beter op hun waarde in te schatten.

manduka-prolite-mat-midnight-180-cmManduka Prolite Manduka-Black-Mat-PROManduka Mat Pro
standaard
Lengte 180 cm 180 cm
Breedte 61 cm 66 cm
Dikte 4.5 mm 6 mm
Gewicht 1.8 kg 3.4 kg
Lange Variant
Lengte 61 cm 66 cm
Breedte 61 cm 66 cm
Dikte 4.5 mm 6 mm
Gewicht 2.09 kg 4.31 kg
Kijken we naar de lange variant, dan zien we dat de Prolite 5 mm minder breed, 15 cm korter en 1.5 mm dunner is. Dit vertaalt zich in dat de Prolite meer dan 50% minder weegt dan de Manduka Pro. De afmetingen van de Prolite komen min of meer overeen met de meeste gangbare yogamatten. Alhoewel de 200cm toch net iets langer is dan de gebruikelijke 180cm.

Duurzaamheid, garantie en celstructuur

Net als zijn grote broer is ook de Manduka Prolite yogamat gemaakt om heel lang mee te gaan. Ook bij deze mat wordt er bij zorgvuldig gebruik een levenslange garantie afgegeven. De mat is gemaakt van PVC-materiaal.

PVC heeft een dichte celstructuur (dat wil zeggen, is niet poreus) en zal dus geen zweet of ander vocht absorberen. Je kan het dus vuil, stof of vocht makkelijk afnemen met een nat doekje of spons.

Dit heeft overigens geen invloed op de grip van de mat. Want de mat is voorzien van een speciale bovenlaag waardoor de grip gehandhaafd blijft ook bij vocht of transpiratie.

Productkenmerken en specificaties

  • Levenslange garantie
  • Geschikt voor alle soorten Yoga
  • Duurzame, afvalvrije yogamat
  • Slijtvast en een lange levensduur
  • Biedt stabiliteit op zachte of harde oppervlakken
  • Antislip, maar niet plakkerig
  • Geheel latex vrij
  • Stippenpatroon aan de onderkant om glijden van de mat te voorkomen
  • de Prolite verkrijgbaarbaar in maar liefst 11 kleuren.

Wat vinden anderen van dit product?

Kijken we binnen de grenzen van Nederland dan komen we al gauw het volgende youtube fimpje tegen van Melanie, een van de yogadocenten van “Happy with Yoga”. Een leuke review van de Manduka Prolite waarbij Melanie ook wat tips geeft waar je op moet letten bij de keuze van een yogamat.


Op Yogamat-online vinden we reviews waarin er wordt gezegd dat de mat een goede grip heeft en “zacht genoeg is voor de knieën, enkels en andere plekken”, “By far de beste yoga mat die ik ooit heb gehad”.

Kijken we naar de reviews op de Amerikaanse Amazon.com dan zien we bijzonder veel positieve reviews waar de grip, comfort en gewicht worden geprezen. Aan de andere kant is de grip juist een issue voor een kleine groep. Zij vinden de mat onvoldoende grip hebben bij vocht of transpiratie.

Dit kan waarschijnlijk te maken hebben met de zogenaamde “Break in” periode van de mat. Reviewers benadrukken dat naar mate je de mat meer gaat gebruiken, de grip steeds beter zal worden.

Ook leuk om te lezen is de review van Ashton August (Yoga Instructor) op YogiApproved.com. Ze beoordeelt deze mat op de aspecten: duurzaamheid, waarde, grip en style.

Samenvattend

De Prolite, zoals de naam dat al suggereert, is een iets mindere uitvoering van de Manduka Pro yogamat, echter met het opvallend verschil dat het maar 1.8 / 2.1 kg weegt. Dit maakt dat de Manduka Prolite Yogamat, met name de lange variant, wereldwijd de voorkeur geniet van veel yogi’s en yogadocenten. Deze mat is ondere andere verkrijgbaar bij:

Online WebshopProductPrijs  
logo bol.com Manduka Prolite Yoga Mat € 72,95bestel
Logo ZenArtikelenManduka Prolite Yoga Mat€ 69,-bestel

Add a Comment