Miljoenen artikelen
Klik Hier voor een vergelijking van de 3 Beste Neusdouches.

Manduka Pro Yogamat Review

manduka-black-pro-mat-ground

Manduka heeft een uitstekende reputatie in de yogamat industrie voor het maken van mooie en duurzame matten. Zij worden erkend als de beste in de industrie vooral vanwege hun Manduka Pro Yoga Mat.

De Manduka Pro Yoga mat is de beste yoga mat ooit getest en wordt ook daarom de Rolls Royce onder de yogamatten genoemd.

Duurzaamheid en levenslange garantie

Manduka mat is gemaakt om heel, heel lang mee te gaan, “build to last” zoals Manduka dat zelf zegt. Het feit dat ze een levenslange garantie geven geeft aan dat ze echt achter hun product staan. De dikte van de mat draagt ook bij aan de duurzaamheid van de yogamat. Het PVC-materiaal dat gebruikt is voor de yogamat voorkomt de vorming van strepen en verkleuring.

Stabiliteit en Comfort

Manduka-Black-Mat-PRO-BackIn tegenstelling tot de meeste yogamatten heeft de Manduka Pro Yoga Mat een onder- en bovenkant.
De stippen-uitvoering van de onderkant zorgt er voor dat deze mat tijdens de yoga-oefeningen niet verschuift.
Deze mat behoudt zijn positie, ook bij tapijt, steen, marmer, en hardhouten vloeren.

Manduka-Black-Mat-PRO-iphoneDe mat voelt niet plakkerig aan, niettemin biedt wel een zeer goede grip, ook bij lichte transpiratie.
De Manduka Pro Yoga Mat is 6 mm dik en daarmee dikker dan de meeste andere yogamatten en bijna net zo dik als een iPhone. De extra dikte biedt een comfortabele en zachtere ondergrond voor de rug, heupen, knieën en ellenbogen.

Productkenmerken en specificaties

  • Levenslange garantie
  • Geschikt voor alle soorten Yoga
  • Duurzame, afvalvrije yogamat
  • Slijtvast en een lange levensduur
  • Biedt stabiliteit op zachte of harde oppervlakken
  • Antislip, maar niet plakkerig
  • Geheel latex vrij
  • Stippenpatroon aan de onderkant om glijden van de mat te voorkomen

De Manduka Pro is verkrijgbaar in twee maten: een normale en een lange uitvoering. De normale is 180 cm lang en 66 cm breed, zoals de meeste yogamatten. De lange uitvoering is 216 cm bij 66 cm. De dikte is overigens bij beide uitvoering 6 mm.

Wat vinden anderen van dit product?

Om te kijken wat anderen ervan vinden gaan we allereerst naar de Amerikaanse Amazon.com en kijken hoe dit product door kopers wordt ervaren.

Reviews van mensen die dit product op Amazon hebben gekocht zijn zeer positief
. Vele beweren dat deze mat een absolute “winner” is en in diverse opzichten de beste mat van alle yogamatten. Dit heeft geleid tot hoge ratings en mooie verhalen van kopers vol lof over hun nieuwe yogamat. Op het moment van schrijven werd de Manduka Pro op basis van ruim 1100 customer reviews gewaardeerd met een hoge gemiddelde score van 4,5 ster van de 5 sterren.

Bij yogamatters.com, een Engelse Yogawebsite, scoort dit product ook een 4.5 ster van de 5 sterren. “By far this is the best yoga mat I’ve ever tried.” en “Simply superb. Glad I bought the long version (I’m only 5’9) as the extra length allows me to forget whether I am running out of space and just concentrate on my practice.” zijn twee reviews van deze website die tekenend zijn voor deze yogamat.

Naast alle positief verhalen over deze yogamat is er één aandachtspuntje waar je zeker rekening mee moet houden en dat is het gewicht. De normale versie weegt 3.6 kg en de lange versie 4.3 kg. Ga je met de fiets of auto naar yogales dan maakt het gewicht niet zo veel uit. Maar ga je lopend daar naar toe, dan is het goed om te kijken of het gewicht voor jou persoonlijk nog wat uit maakt.

Tot Slot

De Manduka Pro Yoga Mat is absolute topper. Duurzaamheid, eco-vriendelijk, comfort en stabiliteit maken dat deze mat al jaren door Yogadocenten over de hele wereld gekozen wordt als “beste keus” in de categorie yogamatten. De Manduka Pro Yoga Mat is verkrijgbaar bij:

Online WebshopProductPrijs  
logo bol.com Manduka Pro Yoga Mat€ 93bestel
Logo ZenArtikelenManduka Pro Yoga Mat€ 89bestel

Add a Comment