Miljoenen artikelen
Klik Hier voor een vergelijking van de 3 Beste Neusdouches.

Rhinicur Neusdouche Review

rhinicur neusdouche-en-nasaal-zout

De dagelijkse verzorging van de neus draagt bij aan een goede gezondheid. Het spoelen van de neus met een zoutoplossing vormt de basis voor alle neusspoelingen.

Met een neusspoeling worden schadelijke deeltjes uit de lucht naar buiten gespoeld, denk maar aan vervuiling, fijne stofdeeltjes en pollen en ziekteverwekkers.

De Rhinicur Neusdouche systeem

Rhinicur speelt daar slim op in en heeft zo een ingenieus en tegelijkertijd simpel systeem bedacht om het spoelen van de neus zo eenvoudig en efficient mogelijk te maken. Dit systeem bestaat uit een Rhinicur Neusdouche (flacon) en Rhinicur Nasaal Spoelzout.

Rhinicur Neusdouche

De neusdouche is qua vorm en grootte makkelijk hanteerbaar en wordt afgesloten met een schroefdeksel met een gaatje erin. De neusdoche is daarnaast onderin voorzien van een tuitje, de zogenaamde “neusaanzetstuk”.

Het neusaanzetstuk kan in twee standen worden bewogen. Is het aanzetstuk naar boven gericht dan kan het water vrijuit de neusdouche stromen. In een loodrechte stand wordt als het ware de kraan dichtgedraaid.

Rhinicur Nasaal Spoelzout

Het praktische doseerzakje zout is optimaal afgestemd op de 250 ml inhoud van de neusdouche en ook op de concentratie zout dat goed is voor het neusslijmvlies. Naast de concentratie zout is het ook belangrijk om na te gaan wat voor type zout er gebruikt wordt. Gewoon keukenzout wordt niet aangeraden.

Rhinicur, zo blijkt na enig onderzoek, heeft hier de nodige aandacht aan besteed. Het doseerzakje zout bevat namelijk een mengsel van verschillende mineraalzouten waarmee een isotone zoutoplossing wordt verkregen. Isotoon wil zeggen dat het vergelijkbaar is met de zoutsamenstelling van ons lichaam. Zo bevat de Rhinicur neusspoelzout ondermeer :

  • Natriumhydrogeen carbonaat voor een betere oplossing van taaie aangekoekte vuiligheid.
  • Kaliumsulfaat voor de vermindering van zwelling van het neusslijmvlies.
  • Natuurlijk bronzout met meer dan 20 belangrijke mineralen en sporenelementen voor de revitalisering van het neusslijmvlies.

Hoe de Rhinicur Neusdouche te gebruiken

De voorbereiding en het spoelen van de neus is vrij eenvoudig en is in vier stappen te doen.

  • Vul de neusdouche met water tot aan het streepje waar “max” staat op het flesje. Er wordt aanbevolen om lauw water te gebruiken want dat voelt prettiger aan.
  • Voeg de inhoud van een zakje Rhinicur nasaal spoelzout toe, dop erop en daarna met de wijsvinger het gaatje in het deksel afdichten en goed schudden tot het zout volledig is opgelost.
  • Breng het neusaanzetstuk vervolgens omhoog met nog altijd de wijsvinger op het gaatje van de dop.
  • Plaats het aanzetstuk tegen het neusgat met de mond open. Haal je vinger van het gaatje. Het water gaat dan vanzelf stromen, de neus in, en loopt via het andere neusgat weer naar buiten.

Video Review

Kijk maar naar het volgende youtube fimpje voor een demo. De Rhincur wordt aanbevolen door onder andere het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Rijnstate Ziekenhuis (zie ook tweede video).


Wat zeggen anderen van dit product?

Op forums op het internet is te lezen dat velen de Rhinicur Neusdouche vooral gebruiken bij verkoudheid en voorhoofdsholte ontsteking en daar in meer of mindere mate baat bij hebben. In een review werd vermeld dat je gauw geneigd bent om de druk op te voeren (door in het flesje te knijpen) om de neus- en kaakholtes grondig schoon te maken. Daarbij werd benadruk om hier voorzichtig mee om te gaan want de druk opvoeren in de toch pijnlijke holtes kan nog meer pijn doen.

Voordelen

Eenvoudig te gebruiken, herbruikbaar en ook onbreekbaar omdat het van plastic is. De Rhinicur neusdouche is gemakkelijk in drie delen uitelkaar te halen en te reinigen in de vaatwasser. Geen gedoe met het vinden van de juiste hoeveelheid zout, want elk zakje zout is precies afgestemd op de inhoud van de neusdouche.

Bovendien kan de spoeldruk verhoogd worden door in het flesje te knijpen. En dan last but not least, de Rhinicur neusspoelzout bevat een mix aan ingredienten die bijdragen aan een betere reiniging en onderhoud van de neuswegen.

Nadelen

Elk pakje Rhincur Nasaal Spoelzout bevat 20 sachetjes. Het enige nadeel dat hierbij komt kijken is dat je na telkens na 20 keer neusspoelen weer rond de 7 euro en bijkomende verzendkosten moet uitgeven. Mocht je er echt baat bij hebben dan is dit natuurlijk een geringe investering voor een betere gezondheid.

De Rhinicur Neusdouche is verkrijgbaar bij:

Online Webshop
Product
Prijs
 
farmalinelogoRhinicur Neusdouche€ 13,45bestel
vitamins-logoRhinicur Neusdouche€ 14,11bestel
logo onlinedrogistRhinicur Neusdouche€ 14,95bestel
drogisterijlogoRhinicur Neusdouche€ 15,20bestel
logo onlinedrogistRhinicur Nasaal Spoelzout€ 6,95bestel
farmalinelogoRhinicur Nasaal Spoelzout€ 7,95bestel
vitamins-logoRhinicur Nasaal Spoelzout€ 7,95bestel
drogisterijlogoRhinicur Nasaal Spoelzout€ 7,99bestel
Ook verkrijgbaar bij Bol.com


Add a Comment