Miljoenen artikelen
Klik Hier voor een vergelijking van de 3 Beste Neusdouches.

De Vele Voordelen van de Neti Pot

Heb je vaak last van verkoudheid?

using-neti-pot-300x200

Veel mensen zijn toch wel een paar keer in het jaar verkouden. Verkoudheid gaat vaak gepaard met verschijnselen zoals verstopte neus, slecht ademen, snotteren, hoesten, keelpijn, hoofdpijn en niet lekker voelen.

Herkenbaar … en als je het eenmaal hebt dan wil je er natuurlijk gauw van af, nietwaar?

Wat te doen tegen verkoudheid?

verkouden-netipot-300x225

Naast de vele middeltjes zoals stomen, sprays, neusdruppels, vitaminines, keeldranken, drop en snoepje tegen keelpijn is er nu een middel die steeds vaker wordt toegepast en ook wordt voorgeschreven door artsen en dat is het spoelen van de neus.

En hier komt de Neti Pot om de hoek kijken.

Wat is een Neti Pot?

Een Neti Pot is een klein kruikje om de neus te spoelen met zoutwater.
In India wordt dit gebruik Jala Neti genoemd. In het sankriet betekent Jala, Water en Neti, reiniging. Het gebruik van de Neti Pot is feitelijk een reinigingstechniek om de neus, oren en luchtwegen te reinigen.

Het spoelen van de neus is van oudsher voor miljoenen in oosterse landen zoals India, Nepal en Tibet een dagelijks ritueel. Dit gebruik staat nu nog steeds centraal bij de beoefening van yoga en vormt een belangrijk onderdeel van de Ayurveda, de gezondheidstak binnen Yoga.

De voordelen

Mensen ervaren na het spoelen van de neus vaak een prettig en fijn gevoel in de neus, meer ruimte om te ademen en een licht en fris gevoel in het hoofd. Het spoelen van de neus biedt onder meer de volgende voordelen:

  • bevochtigt de neusslijmvliezen
  • biedt verlichting bij voorhoofdsholte ontsteking
  • vermindert hooikoorts symptomen
  • bevordert een vrije ademhaling bij een verstopte neus
  • voorkomt bij regelmatig gebruik luchtweginfecties als verkoudheid
Het spoelen van de neus vermindert de stof, pollen en bacterien in de neusholtes en juist daarom ook zeer aan te bevelen voor mensen die last hebben van hooikoorts en andere allergieen van de neus en neusholtes.

Waar kan ik een Neti Pot kopen?

Een Neti Pot is vaak te koop bij natuur- of gezondheidswinkels en tegenwoordig ook bij de meeste apotheken en sommige drogisterijen. De Net Pot is ook online op het internet te bestellen bij verschillende Yoga & Meditatie en New Age georiënteerde webshops en bij Bol.com. Lees ook onze reviews van de 3 beste Neti Pots met suggesties waar je deze kan kopen.

Tip 1:
kijk ook naar de verzendkosten om de uiteindelijk prijs vast te stellen.

Tip 2:
bestel bij voorkeur ook een potje natuurlijk zout erbij, voor meer info: lees artikel over zoutgebruik.


Add a Comment