Miljoenen artikelen
Klik Hier voor een vergelijking van de 3 Beste Neusdouches.

Samten Sun Opblaasbaar Meditatiekussen Review

samten meditatiekussen 08De Samten Sun is een uniek en veelzijdig meditatiekussen. Het is een Zwitsers product en is ontwikkeld door de Frima EvolutioNet GmbH. In 2004 werd dit kussen tijden de “Harmony World Fair” in Baden Baden (Duitsland) uitgeroepen tot product van het jaar. Een prima meditatiekussen voor zowel beginners als gevorderden en bij uitstek geschikt voor op vakantie.

Een ideaal Reisgenoot

Als yoga en meditatieliefhebber zal je waarschijnlijk het volgende wel herkennen. Je bent heerlijk even een paar dagen of langer weg van huis, vakantiehuis, hotel of naar het buitenland. Er komt dan vroeg of laat zo’n moment dat je even tot rust wil komen en je denkt van “had ik mijn meditatiekussen maar bij me”.

Zo creatief als we zijn gaan we op zoek naar oplossingen waarvan je er uiteindelijk toch aan moet toegeven dat het niet lekker zit. Je weet wel, slaapkussen, dekbed of dekens dubbel vouwen, of kleine kussentjes van de zitbank op elkaar stapelen, om op te zitten en daarna weer even snel van af te glijden.

Met de Samten Sun opblaasbare meditatiekussen behoort dit allemaal tot de verledentijd. Dit meditatiekussen is licht van gewicht en neemt, niet opgeblazen, weinig ruimte in beslag. Daarmee prima geschikt voor tijdens de vakantie.

Variabele hoogte-instelling

samten meditatiekussen 01De hoogte van het kussen is 10 tot 15 cm instelbaar en is daarmee prima geschikt voor mensen van uiteenlopende lengtes. Dit doe je door eenmaal opgeblazen in het ventiel te knijpen en lucht te laten ontsnappen tot dat de juiste hoogte is bereikt. Hiernaast een foto van de ronde meditatiekussen.

De Samten Sun wordt in Zwitserland door medici aanbevolen aan mensen die chronisch last hebben van hun rug. Door de onderste kamer van de ronde Samten Sun een beetje op te blazen en bijvoorbeeld op je (buro)stoel te leggen kan een betere zithouding worden verkregen.

Veelzijdig gebruik van de Samten Sun Meditatiekussen

In de auto, bus, trein of vliegtuig kan de Samten Sun prima dienst doen als hoofdkussentje. Ook op je werkplek kan je het gebruiken om je wervelkolom te ondersteunen. Voor kinderen kan het gebruikt worden om de hoogte van de stoel aan te passen of als poefje waar ze op kunnen zitten. Dit kussen beschermt je tevens van kou, vocht of vuil als je tijdens het wandelen of kamperen op de grond wil zitten.

Productkenmerken en specificatie

De Samten Sun meditatiekussens zijn verkrijgbaar in twee varianten, te weten: de halve maan en de ronde.

samten meditatiekussen 04
samten meditatiekussen 05
 • Gewicht maanvormige kussen is 430 gram
 • Lengte 50 cm, breedte 40 cm en hoogte 15 cm
 • Gewicht ronde kussen is 265 gram
 • Diameter 30 cm, en hoogte is verstelbaar tussen 10 en 20 cm
 • Maximale belasting 120 kg
 • Niet geschikt voor wasmachine, alleen handwas
 • Materiaal: flock-PVC
 • Niet opgeblazen is het zeer vlak
 • Hoogte verstelbaar van 5 tot 20 cm
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Te gebruiken voor andere toepassingen
 • Ook geschikt voor langere meditaties
 • Ideaal voor tijdens de vakantie

Wat vinden anderen van dit product?

Uit ons onderzoek blijkt dat er in Nederland nog maar weinig mensen de moeite hebben genomen om dit product te reviewen. Kijken we over de grens heen dan zien we dat dit product in Amerika, Europa en ook in Australie wordt verkocht.

Op de webshop van Pariyatti vinden we een aantal reviews waarin kopers vooral positief uitspreken over dit product. “Great for travel”, Just what I have been looking for”, “Could not ask for more” zijn enkele one-liners van kopers.

Van het ronde kussen wordt er door kopers gezegd dat de onderste kamer (helemaal gevuld met lucht) duidelijk voorziet in stabiliteit. Door vervolgens de lucht in de tweede kamer te varieren kan de juiste hoogte afgesteld worden en zo de optimale ondersteuning worden verkregen.

Een reviewer uit Duitsland geeft aan dat ze haar halve maan kussen mee neemt op al haar reizen. De bekleding voelt zacht en prettig aan en de Samten Sun is voor haar het ideale reis meditatiekussen.

Productdemonstratie

Het volgende youtube fimpje laat zien hoe eenvoudig het kussen is in gebruik en ook hoe je het kan gebruiken voor verschillende zithoudingen.


Tot slot

De Samten Sun meditatiekussen is handig, hoogteverstelbaar, te gebruiken voor meerdere doeleinden en makkelijk mee te nemen op vakantie. Een ideaal reisgenoot voor alle yoga en meditatie liefhebbers. Dit meditatiekussen is verkrijgbaar bij ZenArtikelen.nl.

Online WebshopProductPrijs  
Logo ZenArtikelenSamten Sun Meditatiekussen€ 36,95bestel

Add a Comment