Miljoenen artikelen
Klik Hier voor een vergelijking van de 3 Beste Neusdouches.

Boek Review: The Journey Home

Journey HomeThe Journey Home is één van de meest fantastische, betoverende en hartverwarmende boeken die ik ooit heb gelezen. Ik kocht het boek een aantal jaar geleden tijdens één van mijn bezoeken aan de ISKCON_tempel in Radhadesh in België.

Terwijl ik in gesprek was met één van de bezoekers daar, vroeg ze me of ik ooit het boek The Journey Home, geschreven door Radhanath Swami, had gelezen. Op dat moment had ik nog nooit van Radhanath Swami gehoord.

We raakten er vervolgens over in gesprek en ze wist me ervan te overtuigen het boek te lezen. Ze beloofde me dat ik er geen spijt van zou krijgen en dat ik niet teleurgesteld zou worden.

Ondanks dat ik nog niet volledig overtuigd was kocht ik het boek in de plaatselijke boekwinkel. Na mijn bezoek aan België kwam ik weer thuis en vergat ik het. Enkele jaren verstreken en het is slechts een paar maanden geleden dat ik op YouTube een video over Radhanath Swami tegen kwam en zijn boek begon te lezen.

Waar gaat het boek over?

Dit boek is een autobiografie van Radhanath Swami. Als Amerikaanse jongen begon hij al op 19 jarige leeftijd aan een ongelooflijke pelgrimstocht die hem liftend door Europa , het Midden Oosten en helemaal naar India leidde, waar hij de roeping van zijn hart vond.

Door middel van leerlingschappen met de meest vergevorderde yogi’s bereikte Swami Radhanath uiteindelijk de heilige kringen van India’s mystieke tradities en vond hij de onfeilbare liefde waar hij altijd naar hunkerde. Hij werd een toegewijde van Lord Krishna. Het is een boeiend verhaal verteld met een unieke openhartigheid die je onderdompelt in een humoristische, innemende en hartverwarmende pelgrimstocht.

Dit boek is een intiem en wonderbaarlijk verslag van de stappen naar zelfbewustzijn en een doordringende glimp in het hart van de mystieke cultuur en de uitdagingen die elke ziel onder ogen moet komen op het pad naar een eenheid van goddelijke en innerlijke harmonie.

Tijdens zijn reis verkende hij vele spirituele tradities wanneer hij verscheidene heilige plekken in India bezocht, zoals Vrindaban, Mathura, Varanasi, Rishikesh en Haridwar. Het vermelden waard zijn zijn inspirerende ontmoetingen met welbekende wijsgeren, kluizenaars en populaire spiritualisten zoals Iyengar, Swami Rama, Swami Satchidananda, Mahesh Yogi, Anandamayee Ma, Tat Walla Baba, Moeder Theresa, de Dalai Lama, en Neem Karoli Baba, die allen een diepgaande invloed op hem hebben gehad.

Wat ik leuk vond aan The Journey Home

Dit boek heeft het allemaal. In dit memoir weeft Swami Radhanath een prachtig tapijt van avontuur, compassie, sensatie, mystiek, humor, liefde en toewijding. Het leest weg als een avonturenboek en is een absolute “page-turner” met een zeldzame openhartigheid en schoonheid.

Er waren momenten waarop ik met een brok in mijn keel zat te lezen over zijn ontmoetingen, in het bijzonder die met de heiligen die in de bossen van Vrindavan wonen. Het is “out of this world”, om het maar zo te zeggen, om te zien hoe deze heiligen hun complete leven toewijden aan Heer Krishna en Radha Rani.

Door mijn achtergrond wist ik dat het Himalayagebergte vol mysteries zit. In al die jaren heb ik zoveel gehoord over de wijsgeren en heiligen met bovennatuurlijke krachten die in eenzaamheid hoog in de bergen leven, en het lezen van dit boek heeft me ongetwijfeld meer bewijs geleverd over het bestaan van deze legendes.

Zijn ontmoetingen met vele sadhus, heiligen en kluizenaars leveren herinneringen op aan het boek Living With_The Himalayan Masters geschreven door Swami Rama. Ik moet toegeven dat de toegewijde in de ISKON Tempel gelijk had, ik heb echt vanaf het eerste tot het allerlaatste woord van dit boek genoten. Ik ben haar dank verschuldigd voor het feit dat ze mij dit boek introduceerde.

Wat anderen van dit boek vinden

Lees dit boek als je een grote interesse hebt in Oosterse religie, India en avontuurlijke reizen door uitdagende culturen en terreinen (inclusief regio’s die nu door oorlog zijn verscheurd). Het is goed geschreven en de toegevoegde foto’s zijn fascinerend. Hij deed wat velen zinloos overwegen. Hij doorstond de ontberingen en werkte hard om zijn guru te vinden. Dit is een werk dat een plek op de planken van boekwinkels zal innemen totdat er geen planken meer zijn… en zal vanaf daar electronisch voortleven. – Door Alan R. Tower

Dit boek is verbazingwekkend. Ik begon het te lezen en kon het niet meer wegleggen. Ik heb het ook als verjaardagskado aan één van mijn zussen gegeven en zij is de hele nacht opgebleven en kon het niet meer wegleggen totdat ze het uit had. Nadat mijn vader het boek had opgepakt deed hij hetzelfde. De andere diepgaande transformatie die in onze familie plaatsvond is dat we ons allemaal gezuiverd en spiritueel gereinigd voelden met een levend besef van ons ontwaakte respect, onze goddelijke natuur, compassie, liefde, vergevingsgezindheid, levensdoel en spirituele eenheid. – Door Ace

Aanbeveling The Journey Home

Zonder twijfel is The Journey Home van Swami een ontzagwekkende autobiografie. Het is een fascinerend en betoverend boek voor iedereen die op een spirituele zoektocht is en zelfs voor iedereen die terloops op zoek is naar cruciale antwoorden op de vragen van het leven. Een must read voor iedereen die is toegewijd aan Heer Krishna en Radha Rani.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn recensie van The Journey Home. Klik op de onderstaande link voor meer info of om het boek te kopen.

Online Webshop
Product
Prijs
 
logo bol.comThe Journey Home€ 15,99bestel

Add a Comment